ATRAKTANTY POKARMOWE – substancje aromatyczne zwiększające atrakcyjność pokarmu pod względem smakowitości, oddziałujące na zmysł węchu i smaku. Pokarmy naturalne pszczół, […]
BIAŁKO ZIEMNIAKA – produkt uboczny pozyskiwany w przemyśle spożywczym przy wytwarzaniu skrobi ziemniaczanej. Jego strawność in vitro sięga u zwierząt wyższych […]
CIASTO MIODOWO-CUKROWE (kand) – pokarm energetyczny, zastępczy w postaci stałej. Używany do podkarmiania pobudzającego rodzin pszczelich i do ulików weselnych, […]
CIASTO MIODOWO-CUKROWE O WZBOGACONYM SKŁADZIE – pokarm zastępczy sporządzony na bazie cukru pudru i miodu (kand) z dodatkiem pyłku kwiatowego, […]
DOKARMIANIE RODZIN PSZCZELICH – uzupełnienie zapasów pokarmu na okres jesienno-zimowy w razie braku pożytku (głodowanie) lub po miodobraniu, gdy zapas […]